Svt eu val

Allt du behöver veta inför EU-valet – SVT Nyheter

Kvällen den 26 maj får vi veta vilka som kommer vara med och leda Europa de närmsta åren. Men vad betyder EU-valet egentligen – och vad behöver du veta …

SVT Nyheter ger dig Sveriges bästa bevakning av EU-valet 2019.

EU-valet | SVT Nyheter

Följ de ämnen och händelser som SVT Nyheter bevakar just nu.

EU-valet: Här är resultatet | SVT Nyheter

26 maj 2019 — Om Storbritannien lämnar EU så får ju Sverige inte 20 utan 21 platser i EU parlamentet, hur räknar man ut vem som får den platsen? Frank.

Så röstade Sverige och Europa

Visualiseringar av Valun för EU-valet 2019 – SVT Nyheter

Valu 2019. Här publicerar vi interaktiva visualiseringar av SVT:s vallokalsundersökningar löpande under valkvällen den 26 maj. Tryck på en bild för att komma …

Här hittar du samtliga visualiseringar av SVT:s vallokalsundersökning för EU-valet 2019.

Det här behöver du veta om EU-valet | SVT Nyheter

Det här behöver du veta om EU-valet | SVT Nyheter

27 mars 2019 — Söndagen den 26 maj är det val till Europaparlamentet. Men vad innebär det egentligen och vad behöver jag veta om EU-valet?

Söndagen den 26 maj är det val till Europaparlamentet. Men vad innebär det egentligen och vad behöver jag veta om EU-valet? SVT Nyheter reder ut det här.

Svenskar röstar inte i EU-val på grund av okunskap om EU

Svenskar röstar inte i EU-val på grund av okunskap om EU | SVT Nyheter

31 okt. 2019 — Sverige var det enda landet i EU där den främsta anledningen till att man inte valde att rösta i EU-valet är bristen på kunskap om EU.

Sverige var det enda landet i EU där den främsta anledningen till att man inte valde att rösta i EU-valet är bristen på kunskap om EU. Detta enligt en undersökning som nyligen släpptes av EU-parlamentet.

Valresultat EU-valet 2019: Sverige | SVT Nyheter

31 maj 2019 — Så röstade Sverige i EU-valet 2019.

Så röstade Sverige i EU-valet 2019

EU-valet – om det var val idag – SVT Nyheter

26 maj 2019 — Frågan som ställdes var: “Vilket parti kommer du att rösta på i valet till Europaparlamentet 26 maj?” Mars 2019. April 2019.

Hur tänker svenska folket rösta i EU-valet den 26 maj? Och hur många tänker inte rösta? Grafik över den senaste undersökningen från SVT/SR/Novus.

Här är det preliminära resultatet i EU-valet 2019 – SVT Nyheter

Här är det preliminära resultatet i EU-valet 2019 | SVT Nyheter

29 maj 2019 — Liberalerna ser ut att klara sig kvar i EU-parlamentet – och Moderaterna verkar behålla platsen som Sveriges näst största parti.

Liberalerna ser ut att klara sig kvar i EU-parlamentet – och Moderaterna verkar behålla platsen som Sveriges näst största parti. Svenskarna har sagt sitt – här är det preliminära resultat i EU-valet.

EU-valet blir flaggdag trots protester från SD – SVT Nyheter

EU-valet blir flaggdag trots protester från SD  | SVT Nyheter

15 juni 2022 — Sverige får en ny flaggdag. Riksdagen har sagt ja till förslaget om att göra dagen för val till Europaparlamentet till flaggdag, …

Sverige får en ny flaggdag. Riksdagen har sagt ja till förslaget om att göra dagen för val till Europaparlamentet till flaggdag, som regeringen menar är ett bra tillfälle att ”fira och uppmärksamma demokratin”.

Keywords: svt eu val